Arşiv Anasayfa Dünya Mutfakları
Sayfalar: 1
Paelya By: Karaelmas Date: 11 December 2012, 17:45:45
beyaz etli balık fileto, ıstakoz, iç midye, İspanyol Mutfağı, Paelya, sosis   
Deniz ürünlerini bir araya uyumla getiren 'Paelya'
Paelya


Nelere ihtiyacımız var?
1 tavuk (yaklaşık 1200 gr.)
300 gr. jasmin pirinci
250 gr. beyaz etli balık filetosu
200 gr. ıstakoz (konserve olabilir)
250 gr. iç midye
1 kahve fincanı donmuş bezelye
250 gr. füme sosis
2 orta boy soğan
5 kırmızı olgun domates
5 diş sarımsak
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 lt. et suyu (2 tabletli)
2 çay kaşığı safran
1 silme tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
2/4 su bardağı beyaz şarap
15 adet çekirdeksiz yeşil zeytin

Nasıl yapıyoruz?
Tavuğu kemikli olarak 8 parçaya ayırın. Paelya pişereceğimiz 24 cm. çapında kapaklı bir tavaya zeytinyağını koyarak, pembeleşene kadar tavukları kızartın. Tuzlayıp, karabiberleyin. Sonra, aynı tavaya ince doğranmış soğanı ve sarımsağı da koyup, yıkanmış süzülmüş pirinci ilave edin. Sıcak et suyunu ve safranı koyduktan sonra kapağı kapatıp, pirinci kısık ateşte ön pişmeye bırakın. 15 dk. sonra haşlanmış balık parçalarını, ufak parçalar halinde ıstakozu, çiğ olarak yıkanmış iç midyeleri, kabuğu ve çekirdekleri alınarak 8 parçaya bölünmüş domatesleri, tencereye ilave edip, dikkatlice karıştırın. Kapağı tekrar kapatmadan önce, şarabı koyup, tekrar çok hafif ateşte 15 dk. tutun. Pirinçler pilav kıvamına gelince Paelya hazırdır. Sosisleri çok az zeytinyağında kızarttıktan sonra, yarıya bölünmüş zeytinlerle birlikte Paelya’nın üstüne yayın. Pişirdiğiniz tava ile servise çıkarın.

SiteMap - İmode - Wap2