Arşiv Anasayfa Dünya Mutfakları
Sayfalar: 1
Beyaz Şaraplı Risotto By: Karaelmas Date: 11 December 2012, 17:46:56
beyaz şarap, et suyu, kereviz, parmesan peyniri, SOĞAN   
Ağızda dağılan risottonun beyaz şarabın etkisiyle meydana geirtiği leziz tat...
Beyaz şaraplı risotto

Nelere ihtiyacımız var?
400 gr. baldo pirinç
3 bardak beyaz şarap
1 ufak soğan
1 ufak kereviz
60 gr. tereyağı
75 gr. parmesan peyniri
1 lt. et suyu
Tuz
Karabiber

Nasıl yapıyoruz?
Tereyağının 40 gr. ile çok ufak doğradığınız soğan ve kerevizleri kavurun. Kavrulmuş soğan kereviz karışımına yıkanıp süzülmüş pirinci de katarak tencerede karıştırmaya devam edin. Bir bardak şarap koyarak bu şarap uçana kadar kavurmaya ara verin. İkinci bardak şarapla bir kepçede et suyu ilave edin. Bu şekilde şarap ve et suyunu pirinç tarafından emilmesini sağlayın. Bu arada tuz ve karabiberini koyun. Yaklaşık 20 – 25 dk.da pirinç suyunu çeker. Risottoyu ateşten alıp kalan tereyağını kızdırın ve rende parmesan peyniri ile birlikte risottoya karıştırarak servis edebilirsiniz.

Not: Risotto taze pişmiş yenir, tekrar ısıtılması tavsiye edilmez.

SiteMap - İmode - Wap2