Arşiv Anasayfa Dünya Mutfakları
Sayfalar: 1
Minestrone Çorbası By: SagittariuS Date: 17 December 2012, 23:06:50
Minestrone çorbası,  çorba, italya, kaşar, kereviz, lahana, makarna, Minestrone, parmesan, pırasa, sarımsak   
2,5 lt. et suyu 60 gr. margarin 1 büyük kuru soğan takriben 150 gr. 200 gr. kuru fasulye (bir gün önceden ıslatılacak) 200 gr. lahana 1 sap pırasa 50 gr. domates salçası 100 gr. ince erişte makarna 4 diş sarımsak 1 demet maydanoz Kereviz yaprağı yoksa 100 gr. kereviz 50 gr.
Minestrone çorbası

Nelere ihtiyacımız var?
2,5 lt. et suyu
60 gr. margarin
1 büyük kuru soğan takriben 150 gr.
200 gr. kuru fasulye (bir gün önceden ıslatılacak)
200 gr. lahana
1 sap pırasa
50 gr. domates salçası
100 gr. ince erişte makarna
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Kereviz yaprağı yoksa 100 gr. kereviz
50 gr. rende parmesan veya kaşar peyniri

Nasıl yapıyoruz?
Dünyaca ünlü İtalyan Minestrone çorbasıdır. Her eyalette farklı şekillerde yapılır, bu tarifimiz Toscana eyaletine aittir. 60 gr. margarinde ince doğranmış soğanı çok küçük kesilmiş sarımsakları, kereviz yaprağını veya kerevizleri 5 dk. kadar kavurun. Et suyunu, domates salçasını, tuz ve karabiberi ekleyerek kaynamaya bırakın. Bir gün önce suya yatırılmış fasulyeleri, yemeklik hale gelene kadar haşlayın. Yarısını ayırıp diğer yarısı blenderdan geçirerek püre haline getirin. Bu pürenin görevi çorbayı koyulaştırmaktır. Lahana, ince kıyılmış pırasa, büyükçe kıyılmamış bir demet maydanoz ve erişte makarnayı kaynamakta olan çorba suyuna katın. Sebzeler pişene kadar kaynatıp ateşten indirmeye yakın püre halindeki kuru fasulye ile tane halindeki haşlanmış kuru fasulyeyi ilave edin. Çorbanın üzerine damak zevkine göre rende parmesan peyniri veya kaşar peyniri dökerek servis yapabilirsiniz.
Ynt: Minestrone Çorbası By: Karaelmas Date: 11 July 2013, 16:14:37
Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2