Arşiv Anasayfa Dünya Mutfakları
Sayfalar: 1
Akyaw (sotelenmiş Sebzeler) By: SagittariuS Date: 17 December 2012, 23:16:10
akyaw, asya mutfağı, atıştırmalık, burma , et sote, sarımsak, sebze, soya sosu, taze soğan   
Myanmar’da (Eski Birmanya) et, balık ve pilava eşlik eden, sotelenerek hazırlanan sebzelerden oluşan özel bir yemek.
Akyaw (sotelenmiş sebzeler)

Myanmar’da (Eski Birmanya) et, balık ve pilava eşlik eden, sotelenerek hazırlanan sebzelerden oluşan özel bir yemek. Aynı zamanda sac tavalarda hazırlandıktan sonra yağlı pişirme kağıdına alınarak sokakta satılan lezzetli bir atıştırmalık. Bu tarifi farklı soslarla deneyebilirsiniz.

 
Nelere ihtiyacımız var?

 750 gr. karışık sebze (patlıcan, taze fasulye, Çin lahanası, bambu filizi, soya filizi, havuç, balkabağı, bezelye)
 2 adet iri taze soğan
 1 diş sarımsak
 İstiridye sos
 Soya sosu
 Sızma zeytinyağı



Nasıl yapıyoruz?

Taze soğanı yuvarlak, diğer sebzeleri de isteğe göre yuvarlak, küp ve jülyen kesin. Taze soğanı soyulmuş bütün sarımsakla birlikte tavadaki kızgın zeytinyağında soteleyin. Sotelerken tavaya 2 çorba kaşığı dolusu istiridye sosu ve kestiğiniz sebzeleri ekleyin. Sebzeleri yüksek ateşte yaklaşık 8 dk. soteleyin. Birkaç çorba kaşığı soya sosuyla tatlandırın (sos yeterince tuzlu olduğu için ilave tuz eklemeyin). Haşlanmış pirinç veya tavada pişirilmiş balıkla servis yapabilirsiniz. Akyaw’ı (sotelenmiş sebzeler) isteğe göre köri sosla da tatlandırabilirsiniz.

 
Ynt: Akyaw (sotelenmiş Sebzeler) By: Karaelmas Date: 14 July 2013, 02:38:00
Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2