Arşiv Anasayfa Dünya Mutfakları
Sayfalar: 1
Struffoli By: SagittariuS Date: 17 December 2012, 23:18:05
hamur işi, İtalyan mutfağı, struffoli , şerbetli tatlılar   
 125 gr. tozşeker 500 gr. un 3 adet yumurta 1/4 çay kaşığı tuz Sıvıyağ 250 gr. bal Süsleme şekeri Nasıl yapıyoruz? Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Bu boşluğa yumurtaları kırıp tuz ilave edin.
Struffoli

Nelere ihtiyacımız var?
 125 gr. tozşeker
 500 gr. un
 3 adet yumurta
 1/4 çay kaşığı tuz
 Sıvıyağ
 250 gr. bal
 Süsleme şekeri

Nasıl yapıyoruz?
Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Bu boşluğa yumurtaları kırıp tuz ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar iyice yoğurup 10 dk. dinlendirin. Hamuru hafifçe unlanmış bir tezgahta yarım cm. kalınlığında olacak şekilde açın. Hamuru şerit kestikten sonra küçük parçalara ayırıp top şekli verin. Kızgın sıvıyağda altın sarısı renginde olana kadar kızartın. Topları havlu kağıdın üzerine alıp yağını süzdürün. Bal ve tozşekeri bir tencerede sürekli karıştırarak yaklaşık 2 dk. kaynatın. Kızarttığınız topları ballı şurubun içine aktarıp 1 dk. pişirin. Tatlıları şerbetten alıp şekerlerle süsledikten sonra soğumaya bırakın.

 
Ynt: Struffoli By: Karaelmas Date: 14 July 2013, 02:38:05
Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2