Arşiv Anasayfa Yöresel Mutfaklar
Sayfalar: 1
Nohutlu Ve Pazılı Çorba By: SagittariuS Date: 17 December 2012, 23:22:11
Paraguay’dan dumanı üstünde bir çorba tarifi… Nohut ve pazıyla hazırlanan bu çorba, soğuk kış günlerinde iyi bir seçenek.
Nohutlu ve pazılı çorba

Nelere ihtiyacımız var?
750 gr. pazı
250 gr. nohut
2 adet domates
1 adet arpacıksoğanı
3 diş sarımsak
Defneyaprağı
Maydanoz
1 adet taze arnavutbiberi
Beyaz sek şarap
Sızma zeytinyağı
Tuz

 

Nasıl yapıyoruz?
12 saat soğuk suda yumuşattığınız nohutu süzün. Tencereye 2 lt. su ve süzdüğünüz nohutu aktarıp kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte 60 dk. haşlayın. Domates püresi, sarımsak, defneyaprağı, arnavutbiberi ve arpacıksoğanını da ekleyip 45 dk. daha pişirdikten sonra defneyaprağı ve arnavutbiberini tencerenin içinden alın. Çorbaya bir tutam tuz serpin. Kevgirle nohutların yarısını içinden çıkartıp domates, arpacıksoğanı ve sarımsakla blender’de çekip püreyi hazırlayın. Tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve şarapla pişirdiğiniz nohut püresini çorbanın üzerine gezdirin. Yıkadığınız ve doğradığınız pazıyı da ekleyip bütün malzemeyi 10 dk. daha pişirin. Doğranmış maydanoz ve ısıtılmış zeytinyağı ile servis yapın.

 




SiteMap - İmode - Wap2