Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Tavuklu Bakla Çorbası By: Mavi_Kiyamet Date: 23 January 2013, 22:53:06

Malzemeler,

Yarım kilo bakla

1 adet küçük boy kuru soğan

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu

1 parça tavuk göğüs eti

1 çay kaşığı şeker

Damak tadınıza göre tuz

1 litre su

Hazırlanışı,

Baklaları ayıklayıp temizleyin ve çorba tenceresine alın.

Toz şeker, tuz, bir litre su ve bir yemek kaşığı un ilave edip yumuşayana kadar pişirin.

Ayrı bir tencerede tavuk etini yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanan tavuğu küçük parçalara bölüp çorba tenceresine ekleyin.

Yoğurt, limon suyu ve bir yemek kaşığı unu karıştırıp çorbaya ilave edin.

İyice karıştırdıktan sonra bir taşım kaynatın.

Dereotu ve tuzunu ilave edip çorbayı ocaktan indirin ve blenderle çekin.

Kâselere pay edip servis yapın.

Afiyet olsun.

SiteMap - İmode - Wap2