Arşiv Anasayfa Şifalı Bitkiler & Alternatif Tıp
Sayfalar: 1
Şifalı Bitkiler Ve Faydaları. By: Site_Tanıtım Date: 03 February 2013, 15:42:16
ŞİFALI BİTKİLER VE FAYDALARI

Sarımsak: Antibiyotik yerinede kullanılan şifalı bir bitkidir. Gereği kadar tüketildiğinde herhangi bir zararı yoktur. Günlük 3-5 dişten fazla tüketilmesi uygun görülmemektedir. Sarımsak damar sertliği ve kalp hastalıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Sarımsak ayrıca bir mikrop öldürücüdür mesela stafilokokus dureus ve Brucella abortus denen mikroplarını öldürür. Sarımsak şifalı bitkiler ve faydaları bakımından istifadesi en çok olanlardan biridir.

Meyan Kökü: Meyan kökü yüzyıllardır öksürük, balgam gibi çeşitli rahatsızlıklarda başarıyla kullanılmıştır. Vücuda direnç kazandıran insan vücudunu rahatlatan şifalı bir bitkidir.

Maydanoz: Mutfaklarımızda vazgeçemediğimiz şifalı bitkilerdendir. İçerisinde bol miktarda A vitamini bulunduğundan göz rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Sindirimi kolaylaştırır, böbrek taşlarını düşürür, anne sütünü artırır. Salatalarda ve yemeklerde günlük olarak tükettiğimiz zaman vücudun A ve C vitaminini karşılamış olur.

Kuşburnu: Kuşburnu meyvesi bol miktarda C vitamini barındıran bir bitkidir. Vücudu soğuğa karşı ve birçok hastalığa karşı korur, vücuda kuvvet verici ir özelliğe sahiptir. Faydaları şu şekilde sıralanabilir; idrar söktürücü, kanı temizleyici etkisi vardır. kuru öksürüğe, nezle ve gribe iyi gelir. 1 kilogram kuşburnunda 15 kilogram portakalda bulunan C vitamini bulunmaktadır. Şifalı bitkiler arsında en çok tüketilenlerden biride kuşburnudur ve webcanavari.net sakinleri şiddetle önermektedir.

Çörek Otu: Yüzyıllardır çörek otundan şifalı bir bitki olarak yarar sağlanmaktadır. Çörek otu; antioksidan özelliğine sahiptir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. İçinde bulundurduğu iltihap engelleyici element eklem iltihabı açısından faydalıdır. Göğüs ve prostat kanserini yavaşlatıcı özelliğe sahiptir.

Zencefil: asırlardır faydası kanıtlanmış şifalı bitkilerden biri olarak günümüze kadar gelmiştir. özellikle mutfaklarda aromatik kokusu ve hoş tadı ile benimsenmiştir. Zencefil siyah ve beyaz olmak üzeri iki türe sahiptir. Zencefilin mide bulantısı ve hamilelik sebebiyle meydana gelen bulantılara iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca hafıza kuvvetlendirici, öksürük, bronşit, romatizma, ses kısıklığı, kısmi felç ve titreme gibi bazı hastalıklara şifa olduğu kanıtlanmıştır.

Sinameki: Sinameki yaprakları kabızlığı önleyici ve ishal edici bir özelliğe sahiptir. Bütün bunların yanı sıra kalp hastalıklarına ciltte oluşan çatlaklara adale ve kas tutulmalarına saç dökülmelerine, kaşıntıya, akne izleri ve sara hastalığına karşı da faydalıdır. Kaynatılarak çay şeklinde tüketilmesi toz halinden daha çok yarar sağlar.

Tarçın: Tarçın hoş kokusu ile kişiyi ferahlatır ve iştah açıcı bir özelliğe sahiptir. Damar tıkanıklığında, el ve ayak titremesinde fayda sağlayıcıdır. Gaz söktürür. Öksürük ve ishali kesici özelliğe sahiptir. Vücut direncini artırarak hastalıklara karşı daha dirençli olmayı sağlar. Kan şekerini dengeleyici bir özelliğe sahiptir. Kadınlarda adet öncesi gerginliği ve strese iyi gelir ve cinsel isteği artırır.

Ihlamur: anavatanı Karadeniz ve Marmara bölgesi olan ıhlamur birçok türe sahiptir. Ihlamur, iltihap sökücü ve ağrı kesici bir etki gösteren şifalı bir bitkidir. Soğuk algınlığı yakınmalarını azalıcı bir etkisi vardır. Kas kasılmalarında, streste ve bronşit hastalığında kullanılan bir bitkidir. Ayrıca ıhlamur içeriğinde bulunan fernasol maddesi sakinleştirici bir özelliği de sahiptir.

Şifalı bitkiler ve faydalarını sayacak olsak saymakla bitmeyecektir. Adeta kainat eczanesindeki binlerce ilaçtan yalnızca birkaçı yapılmıştır.

Bilgiler Tarafımıza Ait Olmak ile Birlikte, Kaynak Belirtilmeden Kullanması Yasaktır.

Kaynak: http://www.webcanavari.net/sifali-bitkiler/sifali-bitkiler-ve-faydalari-t254203.0.html
Ynt: Şifalı Bitkiler Ve Faydaları. By: elenadamon Date: 11 June 2013, 12:20:01
çok teşekkürler

SiteMap - İmode - Wap2