Yemeği Fazla Kaçıranlardan Mısınız? By: SagittariuS Date: 03 February 2013, 15:46:07 Güne ılık limonlu su ile başlayın Su sindirim sisteminin çalışmasına destek olur eğer mide veya tansiyon sorununuz yoksa limonlu su ile toksik maddelerini atımını hızlandırmış olacaksınız.
Sebzelerin en yeşilini tüketin Yeşil sebzeler içeriğindeki klorofilden dolayı kan dolaşımındaki oksijen kapasitesini artırıyor. Yeşil sebzeler enflamasyonu azaltıyor yani ödem atıcı özellikleri var. Ayrıca lif, C vitamini, demir, folik asit içerikleri de oldukça zengin.
Balık tüketiminizi artırın Kırmızı et, sakatat, şarküteri ürünlerinden bir süre uzak durup daha çok balık ve tavuk yemeğe çalışın. Balık içeriğindeki omega-3 sayesinde sonbaharda bağışıklık sisteminizi de güçlendirecek.
Alkol, çay ve kafein içeren içeceklerden uzak durun Vücuttaki toksik madde miktarını artırdıkları için bir süre içmemenizde fayda var. Yerine yeşil çay, ısırgan, ıhlamur desteği almanızı öneririm. Diyetisyen Özlem Sert Aydın
Beyaz un yerine tahıllı, kepekli unlu besinler tercih edin Detoks süresince lif tüketiminizin yüksek olması önemli. Tahıllı, kepekli unla yapılmış ekmek lif ihtiyacımızın bir kısmını karşılayacaktır, ayrıca daha az işlem gördüğü için en sağlıklı ekmek çeşididir.
Konserve, salamura ürünleri tüketmeyin İçeriğindeki yüksek orandaki tuz ve besin değerini kaybetmesinden dolayı bu dönemde konserve ve salamura besinlerden uzak durun, herşeyin tazesini tercih edin.