Arşiv Anasayfa Sebze Yemekleri
Sayfalar: 1
Buharda Sebze... By: Karaelmas Date: 20 February 2013, 09:17:24
 brokoli, Buharda sebze , havuç, KABAK, limon suyu, sebze, sebze yemekleri, taze fesleğen   
Nelere ihtiyacımız var?
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kabak
4-5 adet brokoli
2 adet yer elması

Sosu için nelere ihtiyacımız var?
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Taze fesleğen
Nane yaprağı

Nasıl yapıyoruz?
Tencerenin içine süzgece değmeyecek kadar su koyup üzerine haşlama kabını (metal süzgeç) yerleştirin. Metal süzgece kavun kaşığıyla top halinde oyulmuş havuç, patates, kabak, yer elması ve brokolileri koyup suyuna tuz ekleyin ve kapağını kapatın. Sebzelerin buharla haşlanması için 15 dk. kadar bekleyin.

Sosunu nasıl yapıyoruz?
Yoğurdun içine limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz, rendelenmiş sarımsak, kıyılmış fesleğen ve nane yaprağı ilave edin. Pişen sebzeleri bir kaba alıp üzerlerine sos dökerek servis edin.
Ynt: Buharda Sebze... By: pneumo Date: 19 May 2013, 22:55:25
Brokoli uzerne tanımam

SiteMap - İmode - Wap2