Arşiv Anasayfa Sebze Yemekleri
Sayfalar: 1
Tonbalıklı Mini Patlıcan Turtalar By: Karaelmas Date: 20 February 2013, 09:22:26
tonbalığı, PATLICAN, sebzeli tonbalığı, Tonbalıklı mini patlıcan turtalar, tonbalıklı patlıcan yemeği
Nelere ihtiyacımız var?
3 adet patlıcan (350 gr.)
12 dilim taze tonbalığı (40 gr.)
4 adet plum (sivri domates) domates
Maydanoz
Tereyağı
Kuşüzümü
Dolmalık fıstık
Fesleğen
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Nasıl yapıyoruz?
Patlıcanın sapını kestikten sonra halka şeklinde kesin. Patlıcan dilimlerine zeytinyağı sürüp karabiber serpin. Kızgın tavada patlıcan dilimlerinin her iki tarafını da kızartın. Tonbalığı dilimlerine bir tutam tuz ve karabiber serpin. 4 adet tart kalıbına (6 cm. çapında ve 8 cm. boyunda) tereyağı sürün ve yağlı pişirme kağıdını içine yerleştirin. Kalıbın içine sırasıyla bir dilim patlıcan, bir tutam tuz, bir dilim tonbalığı, birkaç adet üzüm, dolmalık fıstık, karabiber, fesleğen ve kıyılmış maydanozu, son olarak da patlıcan dilimini ekleyin. (Genelde 4 dilim patlıcan ve 3 dilim tonbalığı yeterlidir. ) Önceden ısıtılmış 195 derece fırında 17 dk. pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra kalıbı ters çevirip servis tabağına yerleştirin. Patlıcan turtaların üzerine sızma zeytinyağı gezdirip, bir tutam tuz ve karabiber serpin. Plum domatesleri ikiye bölüp kestiğiniz kısmını soteleyin. Tonbalıklı patlıcanlı mini turtaları domates ve fesleğen yaprakları ile sıcak olarak servis yapın.


SiteMap - İmode - Wap2