Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Pitocca Usulü Risotto... By: Karaelmas Date: 20 February 2013, 09:33:16
pilav, pitocca , pitocca usulü risotta , risotta , risotta tarifleri
Nelere ihtiyacımız var?

600 gr. carnaroli pirinci

4 adet derili tavuk baget

4 adet derili tavuk göğüs eti

1 çorba kaşığı bezelye içi

1 çorba kaşığı ince doğranmış konserve kuşkonmaz

1 demet maydanoz

400 ml. tavuk suyu

400 ml. sebze suyu

1 çorba kaşığı worcestershire sos

60 gram tuzsuz tereyağı

2-3 lif safran

2 adet kuru soğan

20 gr. kurutulmuş sebzeler

1 adet doğranmış kereviz sapı

1 çorba kaşığı parmesan peyniri

1 diş sarımsak

1 adet havuç

1 adet havuç (ince dilimlenmiş)

1 adet defneyaprağı

1 su bardağı beyaz sek şarap

1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz

Öğütülmüş tane karabiber

Tuz

Sızma zeytinyağı

Esmer tozşeker

 

Nasıl yapıyoruz?

4 kişilik Tavuk etlerini hafifçe tütsüleyin. Soğanlardan birini (kabuğuyla bütün olarak), kereviz sapını, maydanoz demetini, sarımsak, defneyaprağı ve havucu tavuk parçalarıyla birlikte tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edip 40 dk. ağır ateşte pişirin. Tavuk parçalarını tencereden alıp genişçe bir tavada zeytinyağı ve esmer tozşekerle karamelize ederken worcestershire sos ilave edip 3-4 dk. sonra tavayı ateşten alın ve tavukları kapağı kapalı bir kapta bekletin. Risotto tavasına diğer soğanı doğrayıp tereyağında kurutulmuş sebzeler, doğranmış havuç, bezelye, kuşkonmaz ve maydanozu soteleyin. 1 dk. sonra şarabı aktarıp karıştırın. Şarap buharlaştığında pirinci ekleyin. Sıcak tavuk ve sebze suyunu birleştirip içine safranı ilave ettikten sonra kepçeyle bu suyu pirince ilave etmeye başlayın. Gerekirse tuz ekleyin. Pirinç al dente pişip ocaktan almadan önce parmesan peyniri ve 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip hafifçe karıştırın. Risotto’yu tabağa aldıktan sonra üzerine karamelize tavuk parçalarını yerleştirip servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2