Sebzeli Kekikli Ve Buğdaylı Pilav... By: Karaelmas Date: 20 February 2013, 09:33:59 buğday aşı pilavı, pilav, pilav tarifleri, pirinç, pirinç ile yapılan yemekler, sebzeli kekikli buğday pilavı, sebzeli pilav Nelere ihtiyacımız var? 300 gr. buğday 200 gr. kabak 100 gr. pırasa 100 gr. havuç 50 gr. bresaola (veya dana bacon) 30 gr. kereviz Sebze bulyon Sızma zeytinyağı Beyaz sek şarap Taze dağ kekiği
Nasıl yapıyoruz? Sebze suyunu hazırlamak için 1 litre suya bulyonu ekleyip kaynatın. Pırasayı dilimleyin. Bresaola veya dana bacon’ı küçük küp kesin. Havuç, kereviz ve kabağın yeşil kabuklu kısmını küçük küp kesin. Düdüklü tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağı, dilimlenmiş pırasa ve dana bacon’ı kısık ateşte pişirin. Sudan geçirip kavurduğunuz buğdayı içine ekleyin. Yarım su bardağı şarap ilave edip buharlaşması için pişirin. Sıcak sebze suyu ve sebzeleri de içine ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapattıktan sonra 20 dk. pişirin. Doğranmış taze dağ kekiğiyle servis yapın.