Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Bulgar Usulü Etli Pilav By: Karaelmas Date: 21 February 2013, 09:07:45
beyaz peynir, Bulgar usulü etli pilav, kuyruk yağ, kuzu kuşbaşı, pilav, pirinç, SOĞAN   
100 gr. kıvırcık kuyruk yağı 200 gr. kuru soğan 300 gr. kuzu kuşbaşı 1 çorba kaşığı kırmızıbiber Tuz 500 gr. et suyu 300 gr. pirinç 5 çorba kaşığı rende beyaz peynir Nasıl yapıyoruz? Tavla zarı iriliğinde doğranmış kuyrukyağı, rendelenmiş soğanı açık sarı renge dönüşene kadar kavurun ve iri kuşbaşı doğranmış etleri de içine atın.

Nelere ihtiyacımız var?
100 gr. kıvırcık kuyruk yağı
200 gr. kuru soğan
300 gr. kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Tuz
500 gr. et suyu
300 gr. pirinç
5 çorba kaşığı rende beyaz peynir

Nasıl yapıyoruz?
Tavla zarı iriliğinde doğranmış kuyrukyağı, rendelenmiş soğanı açık sarı renge dönüşene kadar kavurun ve iri kuşbaşı doğranmış etleri de içine atın. Tuz ve kırmızı pul biberi ekleyin. 10 – 15 dk. kavurmaya devam edin. Sıcak et suyunu üzerine dökün ve son olarak yıkanmış süzülmüş pirinci de ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak pirinç et suyunu çekene kadar pişirin. Pilav haline gelince ateşi kapatıp 10 dk. demlendirin, son olarak karıştırın.

Not: Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyebilirsiniz.
Ynt: Bulgar Usulü Etli Pilav By: arn Date: 24 May 2014, 00:05:10
Tesekkur ederım paylasım ıcın
Ynt: Bulgar Usulü Etli Pilav By: bozdag Date: 04 July 2014, 10:25:24
TEŞEKKÜR EDERİM

SiteMap - İmode - Wap2