Arşiv Anasayfa Dolmalar
Sayfalar: 1
Keçi Peynirli Kabak Dolması... By: Karaelmas Date: 28 February 2013, 09:07:01
kabak dolması, kabak dolması nasıl yapılır, Keçi peynirli kabak dolması   
Nelere ihtiyacımız var?
2 adet iri yeşil kabak (400 gr.)
250 gr. balkabağı içi
100 gr. keçi peyniri (veya ithal)
1 adet limon
Taze baharatlar (kekik, mercanköşk, maydanoz ve taze soğan)
1 adet kuru soğan
Sızma zeytinyağı
Tuz
Tane beyazbiber

Nasıl yapıyoruz?
6 çorba kaşığı zeytinyağı, doğranmış taze baharatlar (kekik, mercanköşk, maydanoz ve taze soğan) ve rendelenmiş limon kabuğunu derin bir kasede karıştırın. Kabakları temizledikten sonra yıkayın ve kurulayın. Daha sonra her birini 4 parçaya kesin. Kenar kalınlığı 0,5 cm. olacak şekilde yeşil kabakların sebze oyucuyla içlerini oyun ve kabak içlerini ayrı bir kasede saklayın. Balkabağı içini küp doğrayın. Doğranmış soğanı zeytinyağı ile tavada soteleyin. 10 dk. sonra yeşil kabak içlerini ekleyin. Bir tutam tuz serpip 3 dk. daha soteleyin. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Kabaklı karışıma keçi peynirini karıştırın. Öğütülmüş tane beyazbiber ve doğranmış maydanoz ile tatlandırıp iç harcı hazırlayın. Yağlı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine içini oyduğunuz kabakları yerleştirin. Bir tutam tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırılmış taze baharatlar ile tatlandırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dk. pişirin. Piştikten sonra fırından çıkartın. Tepsiden almadan kabakları iç harçı ile doldurun. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 5 dk. pişirin. Tabaklara alıp taze baharatlarla süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın.

 

SiteMap - İmode - Wap2