Arşiv Anasayfa Bisküvi - Kurabiye
Sayfalar: 1
Bonibonlu Kurabiye By: SagittariuS Date: 07 April 2013, 22:36:17
malzemeler

25 gram tereyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı buğday nişastası
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Bonibon

yapılışı

Bir kapta tereyağ, yumurta ve şeker karıştırılır. Nişasta, un ve kabartma tozu eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. İster elle ister kurabiye kalıplarıyla hamura şekil verilerek bonibonlarla süslenir. Kurabiyeler yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilerek önceden ısıtılan 180 derecedeki fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

benim annemde dereceli fırın yok ama yinede 10 dakika pişirip kapayıp daha sonra aynı işlemi tekrar yaptıktan sonrakızarıyorlar ve tadı çok güzel oluyor.
Ynt: Bonibonlu Kurabiye By: hpy13 Date: 02 June 2013, 19:44:50
Teşekkürler, ellerinize sağlık.

SiteMap - İmode - Wap2