Arşiv Anasayfa Yemek ve Tatlı Tarifleri
Sayfalar: 1
Değişik Tatlarda Bruschetta By: SagittariuS Date: 10 April 2013, 13:50:39
Nelere ihtiyacımız var?
250 gr. haşlanmış kurufasulye
100 gr. havuç
100 gr. karnabahar
100 gr.kırmızıbiber
100 gr. Salatalık
İtalyan acı biberi (peperoncino)
Sarımsak
Biberiye
Maydanoz
1 adet baget ekmek
Sirke
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Nasıl yapıyoruz?
Havuçları ve biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra jülyen doğrayın. Salatalıkları yıkayın ve halka şeklinde kesip çekirdeklerini çıkartın. Kabın içinde birkaç diş kıyılmış sarımsak ve biberiye ile zeytinyağını aromatize edin. Halka şeklinde kesilmiş İtalyan acı biberini aromalı zeytinyağı ile tavada soteleyin. Acı biber zeytinyağına rengini verdiği zaman acı biberi tavadan alın ve sebzeleri (karnabahar, havuç, biber ve salatalık) zeytinyağıyla soteleyin. Tavada sotelediğiniz sebzelerin içine 1-2 damla sirke ilave edin. Buharlaştığında kurumasını bekleyin ve bir tutam tuz ile tatlandırın. Tavadaki sebzeleri ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Haşlanmış kurufasulyeyi blender’da çektikten sonra süzgeçten geçirin. Elde ettiğiniz kurufasulyeli mousse’u kıyılmış maydanoz, kıyılmış biberiye, bir tutam tuz, karabiber ve zeytinyağıyla tatlandırın. Diğer tarafta, baget ekmeği verev olarak 24 dilime bölün. Fırın ızgarasında ya da ekmek kızartma makinesinde ekmek dilimlerini kızartın. Tüm ekmek dilimlerine hazırladığınız mousse’u sürün. 6 dilim bruschetta’yı jülyen doğranmış kırmızıbiber, 6 dilimi jülyen doğranmış havuç, 6 dilimi karnabahar çiçekleri, diğer 6 dilimi de halka şeklinde kesilip çekirdekleri çıkarılmış salatalık ile süsleyin ve hemen servis yapın.


SiteMap - İmode - Wap2