Arşiv Anasayfa Yemek ve Tatlı Tarifleri
Sayfalar: 1
Tatlı Ekşi Soslu Samosa By: SagittariuS Date: 15 April 2013, 15:33:30
Nelere ihtiyacımız var?
100 gr. taze patates
20 gr. haşlanmış bezelye
1 adet taze soğan
5 gr. köri ezmesi
5 gr. taze kişniş
1 adet yufka
30 gr. tatlı ekşi sos
Birer tutam tuz ve karabiber

 

Nasıl yapıyoruz?
Patatesleri haşlayıp, ezin. İçine ince ince doğradığınız kişniş ve taze soğanları ekleyin. Köri ezmesi ve haşlanmış bezelyeyi de ekleyin. Yedişer santimlik şeritler halinde kestiğiniz yufkaların içerisine malzemelerinizi doldurup üçgen börekler halinde katladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Tatlı ekşi sos için, sirkeyi kaynatıp kapya biberi içine atın. Yaklaşık 2/3’ünü çektirdikten sonra, bir diş sarmısağı incecik doğrayıp, pul biber, şeker, tereyağı ve soya sosunu ilave edin. Tekrar kaynadıktan sonra 20 ml. soğuk su içinde erittiğimiz nişastayı ekleyip beş dk. daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

SiteMap - İmode - Wap2