Bezelyeli Misket Köfte By: SagittariuS Date: 16 April 2013, 15:59:45 Nelere ihtiyacımız var? 500 gr. dana eti kıyması 300 gr. bezelye içi 100 gr. haşlanmış patates 100 gr. ekmek içi 2 adet arpacıksoğanı 1 adet yumurta Un Süt Tereyağı Maydanoz Mercanköşk Rendelenmiş parmesan peyniri Tuz Karabiber
Nasıl yapıyoruz? Haşlanmış patatesleri ezdikten sonra dana eti kıyması ile yoğurun. İçine yumurta, 2 çorba kaşığı dolusu rendelenmiş parmesan peyniri, sütle ıslatılmış ve ufalanmış ekmek, doğranmış mercanköşk, maydanoz, bir tutam tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Yoğurduktan sonra köftelere misket şekli verip una bulayın. Una bulanmış köfteleri tavada tereyağı ve doğranmış arpacıksoğanı ile pembeleşinceye kadar soteleyin. Tavaya bezelye içini ilave edip 10 dk. suyunu çekene kadar pişirdikten sonra servis yapın.