Arşiv Anasayfa Köfteler
Sayfalar: 1
Taş Köfte By: SagittariuS Date: 16 April 2013, 16:04:44
Nelere ihtiyacımız var?

2 kilo yağsız koyun eti

1 kelle soğan

1 çay kaşığı sarı kök (zerdeçal)

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

4 adet soyulmuş domates

1 çay bardağı bulgur

1 çay bardağı pirinç

1 su bardağı kabuğu alınmış, dövülmüş nohut

3 kaşık tereyağı

10 adet ekşi erik

4 adet patates

 

Nasıl yapıyoruz?

Eti taşta dövün ve etin tüm sinirlerini ayırın. Domates, soğan ve patates hariç tüm malzemeyi etin içine ilave edin. İki avuç arasında büyük yuvarlak köfteler yapın, köftelerin ortasına erikleri yerleştirin ve köfteleri iyice kapatın. Diğer tarafta tencerede yağ, soğan ve domatesi kavurun. Daha sonra 2 litre kaynamış su koyun. Su iyice fokurdayınca teker teker köfteleri bozmadan tencereye koyun. 4 adet patatesi küp küp doğrayarak tencereye ilave edin. Yeterli miktarda sarı kökle tatlandırıp pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
Ynt: Taş Köfte By: ddafni Date: 14 May 2013, 09:54:58
Teşekkürler
Ynt: Taş Köfte By: eb_elifbay Date: 26 July 2013, 14:56:19
teşekkürler Gülümseme
Ynt: Taş Köfte By: matrixtrhs Date: 13 October 2013, 17:03:36
eelinize sağlık teşekkürler
Ynt: Taş Köfte By: Kast_ Date: 20 October 2013, 13:12:00
tskler
Ynt: Taş Köfte By: eda.can Date: 04 November 2013, 12:42:54
tskler

SiteMap - İmode - Wap2