Arşiv Anasayfa Et Yemekleri
Sayfalar: 1
Limonlu Yaprak Ciğer By: SagittariuS Date: 16 April 2013, 16:22:15
Nelere ihtiyacımız var?
8 dilim yaprak ciğer (350 gr.)
1 adet limon
Un
Tereyağı
Beyaz sek şarap
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Nasıl yapıyoruz?
Yaprak ciğerleri una bulayın. Tavaya aldıktan sonra bir tutam tuz serpip zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı tereyağı ile her iki tarafını da yüksek ateşte 2 dk. pişirin. Ocaktan alıp ayrı bir tabağa aktarın. Tereyağını eriterek içine ekleyip harcı sulandırın. Limon dilimlerini soteleyin. Limon dilimlerinin üzerine ciğerleri dizdikten sonra 1/3 su bardağı beyaz sek şarap ile ıslatın. Kapağını kapatıp birkaç dakika pişirin. Bir tutam karabiber serptikten sonra ciğerleri limon dilimleri ile servis yapın.
Ynt: Limonlu Yaprak Ciğer By: lisanbjk Date: 06 May 2013, 15:01:23
tarif için teşekkürler Gülümseme

SiteMap - İmode - Wap2