Arşiv Anasayfa Kekler - Pastalar
Sayfalar: 1
Kakaolu Ve Tarçınlı Rulo Pasta By: SagittariuS Date: 19 April 2013, 20:09:17
Nelere ihtiyacımız var?
200 gr. çiğ krema
200 gr. esmer tozşeker
125 gr. un
15 gr. kakao
4 gr. toz tarçın
2 adet yumurta
Yaprak jelatin
1 adet yumurta akı
Çubuk tarçın
Kalıp için tereyağı ve un
Pudraşekeri
İri taneli esmer tozşeker

Nasıl yapıyoruz?
2 adet yumurta ve 125 gr. esmer tozşekeri iyice çırpın. Unu elekten geçirdikten sonra kakao, toz tarçın, çırptığınız yumurta ve toz şekerle karıştırın. Tereyağı  sürdüğünüz 1.5 cm. yüksekliği olan fırın tepsisini yağlı  pişirme kağıdı ile kaplayın.  Yağlı pişirme kağıdını hafifçe yağlayıp unlayın. Karışımı fırın tepsisine aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 6-7 dk. pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra pudraşekeri serpilmiş yağlı pişirme kağıdına keki aktarıp soğumaya bırakın. 250 ml. su, 75 gr. esmer tozşeker ve çubuk tarçını ayrı bir sos tenceresinde kaynatın. Ocaktan aldığınız tarçınlı şurubu soğumaya bırakın. Birkaç damla su ile yumuşatıp erittiğiniz yaprak jelatini çırpılmış çiğ krema ile karıştırın. Soğumuş pandispanya kekini tarçınlı şurup ile ıslatıp üzerine çırptığınız kremayı spatula yardımı ile sürün. Rulo sarıp alüminyum folyo kağıdı ile kaplayın ve buzdolabında 6 saat bekletin. Buzdolabından çıkarttıktan sonra alüminyum folyodan alıp çırpılmış yumurta akı ve iri taneli esmer tozşekere batırın. Dilimledikten sonra pudraşekeri ile servis yapın.
Ynt: Kakaolu Ve Tarçınlı Rulo Pasta By: Who Date: 02 August 2013, 22:01:00
Teşekkürler
Ynt: Kakaolu Ve Tarçınlı Rulo Pasta By: kimi21 Date: 20 January 2014, 20:51:57
tesekkurler

SiteMap - İmode - Wap2