Arşiv Anasayfa Dünya Mutfakları
Sayfalar: 1
Nasi Kunning (sarı Pilav) Tarifi By: Milena Date: 04 May 2013, 15:24:08
Malzemeler
1 kg basmati pirinci
4-5 adet arpacık soğan
4-5 diş sarmısak

Bir buçuk litre su
100 gram tereyağı
250 ml hindistancevizi sütü
1 çay kaşığı hardal tohumu
2 adet “pandan” yaprağı
1 çay kaşığı tuz

Nasi Kunning (Sarı Pilav) Yapılışı
PİRİNCİ nişastası gidene kadar iyice yıkayıp süzün. Arpacık soğanları ve sarmısakları soyup küp küp doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin. Soğanları ve sarmısakları tereyağında pembeleşene kadar soteleyin. Pirinci tencereye alın. Üzerine hardal tohumu, pandan yaprağı ve tuzu ekleyin. Üzerine hindistancevizi sütünü ve suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Pirinç suyunu çektikten sonra 10-15 dakika dinlendirin. Karıştırarak servis yapın.
Ynt: Nasi Kunning (sarı Pilav) Tarifi By: Karaelmas Date: 14 July 2013, 02:40:37
Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2