Arşiv Anasayfa Dünya Mutfakları
Sayfalar: 1
Tom Ka Gai Tarifi By: Milena Date: 06 May 2013, 11:14:30
Malzemeler
500 gram tavuk
1 çay kaşığı limon otu
1 çay kaşığı havlıcan
2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
3 diş kıyılmış sarmısak
3 adet kıyılmış acı sivri biber
1 çay kaşığı zerdeçal
2 çay kaşığı susam yağı
Yeteri kadar su
İki buçuk neskafe fincanı hindistancevizi sütü
1 tatlı kaşığı balık suyu
2 çorba kaşığı misket limonu suyu

Servis için: 1 çorba kaşığı kıyılmış kişniş yaprağı
3 dal kıyılmış taze soğan
1 adet kıyılmış kırmızı biber
Tom Ka Gai Yapılışı
SUSAM YAĞI, limon otu, havlıcan, zencefil, sarmısak, biber ve zerdeçalı susam yağında kavurun. Tavuğu tencereye alıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Eti küp doğrayıp, tavuk suyunu zencefilli karışıma ilave edin. Hindistancevizi sütü, balık suyu ve tavuk etini ekleyip 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp limon suyu ilave edin. Servis tabaklarına alıp, üzerine kişniş yaprağı, soğan ve biber serpiştirip servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2