Arşiv Anasayfa Dünya Mutfakları
Sayfalar: 1
Ayam Lemak Tarifi By: Milena Date: 06 May 2013, 11:15:21
Malzemeler
4 adet tavuk bonfile
iki buçuk çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
2 adet soğan
2 çorba kaşığı limon otu
6 adet acı kırmızı biber
5 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 kahve fincanı hindistancevizi sütü
1 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen
1’er adet kabak ve havuç
100 gram soya filizi


Ayam Lemak Yapılışı
KÜP doğranmış tavuk parçalarını zencefile bulayın. Ayrı bir yerde soğan, limon otu, kırmızı biber ve sarmısağı birlikte blenderden geçirin. Sıvıyağı derin bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine soğanlı karışımı ekleyin. Tavuğu ilave edip kızartın. Hindistancevizi sütü ve fesleğeni ekleyin. Yapışmaz yüzeyli tavada, doğranmış kabak, havuç ve soya filizini soteleyip tavuklu karışıma ilave edin. Ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2