Arşiv Anasayfa Dünya Mutfakları
Sayfalar: 1
Flan (kremalı Krem Karamel) Tarifi By: Milena Date: 06 May 2013, 11:16:27
Malzemeler
Bir buçuk su bardağından bir parmak fazla tatlı krema
3/4 su bardağı süt
3/4 su bardağı su
4 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya

Karamel için: 3/4 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı su

Flan (Kremalı krem karamel) Yapılışı
YumurtalarIn sarılarını derin bir kapta çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Karamel için tozşekeri, tereyağı ve suyu bir tavaya alın. Şeker karamelize olana kadar suyunu çektirin. Karamelize işlemi bittiğinde sıcak fırın kaplarına pay edin. Daha önce hazırladığınız karışımı da fırın kaplarına paylaştırın. Derin ve geniş bir fırın tepsisinin içine sıcak su koyup kalıpları içine yerleştirin. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Soğuttuktan sonra meyve dilimleriyle servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2