Hatszegi Usulü Pankek (macar Mutfağı) Tarifi By: Milena Date: 06 May 2013, 11:36:13 Malzemeler 2 adet yumurta Yarım limonun kabuğu Bir buçuk su bardağı tozşeker Yarım kg krem peynir 2 çorba kaşığı kuru üzüm Yarım su bardağı krema
Tatlı sos için: 5 adet yumurta Yarım limonun kabuğu Yarım su bardağı krema 2 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı tozşeker
Hatszegi Usulü Pankek (Macar Mutfağı) Yapılışı Pankek için yumurtaların beyazlarını mikserle 3 dakika çırpın. Beyaz bir köpük halini alınca diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırın. Orta boy bir tavayı ısıtıp her seferinde bu karışımdan bir kepçe koyarak pankekleri pişirin. Tatlı sos için yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpın. Bir tencerede yağı eritin. Yumurta sarılarını ve şekeri yağa yavaş yavaş ilave edin. Limon kabuğu ve kremayı da ekledikten sonra karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Pankeklerin içine tatlı sosu yerleştirip kenarlarını zarf şeklinde kapatın. Kenarlarını ahududu ile süsleyip servis yapın.