Arşiv Anasayfa Bisküvi - Kurabiye
Sayfalar: 1
Ahududu Hindistan Cevizli Bisküvi By: SmBRN Date: 05 May 2010, 19:03:37

ahududuLu hindistan cevizli bisküvi:

malzemeler:

60 gr tereyağı
1 yumurta
aldığı kadar un
yarım su bardağı seker &pudra sekeride kullanılabilir
üzerine:

tart jölesi
hindistancevizi ve

ahududu jölesi:

1 su bardağı donmus ahududuyu ve 1 su bardağı sekeri yarım cay bardağı su ekleyerek kaynatılır kıvama gelince 1 tatlı kasığı toz jöle eklenir  kaynattılır.
yapılışı:

oda ısısındaki tereyağını seker ekleyerek mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır yumurta eklenir. un ilavesi ile ele yapısmayan bir hamur yapılır. dinlenince az un serpilmis zeminde yarım cm. merdane ile açtım kalıplarla kesilir ve fırın tepsisine dizilir önceden ısınmıs 175 derecede pembe renkte pisirdikten sonra soğuyan kurabiyelerin kenarlarına hazır alınan tart jöleyi tarife göre hazırlanılan orta uzun kısmı bos bırakarak kenarlara jöleden çok az surülür ve hindistan cevizine batırılır ortasına hazırlanan ve soğumus olan ahududu jölesinden surülür. servis yapılır


SiteMap - İmode - Wap2