Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Nar Çorbası By: SagittariuS Date: 20 May 2013, 14:25:53
Malzemeler:

    1 kg ekşi nar
    Yarım litre et suyu
    3 çorba kaşığı un
    Tereyağı
    İnce kıyılmış nane ve maydanoz
    Tuz ve karabiber

 

Hazırlanışı:

 

Et suyunu kaynatın. Narlardan birini ikiye bölüp yarısını ayırın. Kalan narların suyunu sıkın. Unu tereyağıyla kavurun. Sıkılmış nar suyunu, et suyuna ilave edin ve kaynamasını bekleyin. Kaynamış et ve nar suyunu kaşıkla azar azar, kavrulmuş una ilave ederek karıştırın. Karışım boza kıvamına ulaştığında kaynamakta olan et ve nar suyuna yavaş yavaş akıtın. Çorbayı kıvama gelmesi için karıştırın. Üzerini ince kıyılmış nane, maydanoz ve ayırdığınız yarınarın taneleriyle süsleyip servis edin.

SiteMap - İmode - Wap2