Pesto Soslu Ilık Minestrone Çorbası By: SagittariuS Date: 20 May 2013, 14:31:47 Nelere ihtiyacımız var? 300 ml. sebze suyu 100 gr. soyulmuş taze patates 100 gr. soğan 100 gr. soyulmuş kabak 80 gr. carnaroli pirinci 60 gr. soyulmuş kereviz 60 gr. soyulmuş taze soğan 60 gr. soyulmuş havuç 60 gr. haşlanmış barbunya 40 gr. fesleğen 20 gr. dolmalık fıstık 20 gr. buharda pişirilmiş taze fasulye Rendelenmiş parmesan peyniri Domates püresi Taze kekik Sızma zeytinyağı Tuz
Nasıl yapıyoruz? Patates dışındaki tüm sebzeleri küp kesin. Tenceredeki zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyip yarısını ayırın. Kalan sebzelere pirinci ekleyip karıştırın. Birkaç dakika sonra sebze suyunu ilave edin. 10 dk. sonra patates, 1 çay kaşığı domates püresi ve ayırdığınız sebzeleri aktarın.
Karışımı fasulye, barbunya ve kekikle tatlandırıp soğumaya bırakın. Fesleğen, dolmalık fıstık, bir tutam tuz ve bol miktarda zeytinyağını çok koyu olmayan akışkan bir pesto sos elde edene kadar blender’de çekin.
Minestrone çorbasını 1 çorba kaşığı parmesan peyniriyle tatlandırıp karıştırın. Pesto sos ekleyip fesleğenle süsledikten sonra servis yapın.