Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Bezelyeli Çorba By: SagittariuS Date: 20 May 2013, 14:34:44
Nelere ihtiyacımız var?
15 sap taze soğan
1 ufak kuru soğan
½ dereotu
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
1,5 lt. et suyu
30 gr. margarin
2 çorba kaşığı un
250 cc. süt
800 gr. iç bezelye

Nasıl yapıyoruz?
Soğanları ince ince doğrayın bezelyelerle birlikte yeteri kadar suda 1 saat kadar kaynatın. Haşlanmış sebzeleri süzün. Süzdüğünüz sebzeleri blenderden geçirerek püre haline getirin. Püre çok koyu ise bir miktar süt ile yumuşatabilirsiniz. Daha sonra içine hazırlanan püreyi ilave ederek 10 dakika kaynatın. Köpükleri bir kaşık yardımı ile alın. Diğer yanda, margarin ve un ile beşamel sos hazırlayarak sütle inceltin. Beşamel sosunu azar azar bezelye çorbasına karıştırın. Bir taşım daha kaynatarak ateşten alın. Limon suyu ve karabiber ilave edin. Servis yaparken de, küp halinde kıtır ekmek ve kıyılmış dereotu katın.
Ynt: Bezelyeli Çorba By: cey Date: 27 January 2014, 17:22:13
Harika

SiteMap - İmode - Wap2