Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Çıtır Fenerbalığı Filetosu By: SagittariuS Date: 20 May 2013, 14:56:55
Nelere ihtiyacımız var?
400 gr. fenerbalığı (kuyruk kısmı)
6 dilim tost ekmeği
4 adet domates
2 adet yumurta
2 adet iri limon
Un
Kapari çiçeği
Biberiye
Kızartmalık sıvıyağ
Tereyağı
Tuz
Turp 

Nasıl yapıyoruz?
Domatesleri ve limonu yıkayıp kabuklarıyla birlikte halka şeklinde kesin. Bir kabın içinde zeytinyağı ve bir tutam tuz ile tatlandırıp yağsız tavada ya da ızgarada kızartın. Kaparinin fazla tuzunu alın. Tost ekmeğinin içi, 1 çorba kaşığı kapari, biberiye ve limon kabuğunu blender’dan geçirin. Fenerbalığını (kuyruk kısmı) fileto şeklinde kesin ve unlayın. Küçük bir kapta 2 adet yumurtayı çırpın. Unladığınız fenerbalığını önce yumurtaya sonra baharatladığınız ekmek içine bulayıp kızartın. Kızarttıktan sonra tuzlayın ve önceden ızgara edilmiş limon, domates dilimleri ve turp ile servis yapın.

 
Ynt: Çıtır Fenerbalığı Filetosu By: lovepure Date: 04 June 2014, 20:27:47
Teşekkürler
Ynt: Çıtır Fenerbalığı Filetosu By: cool.lalezar.35 Date: 12 June 2014, 19:48:59
çok lezzetli görünüyor
Ynt: Çıtır Fenerbalığı Filetosu By: Rmysa Date: 17 August 2015, 14:07:21
Teşekkürler

SiteMap - İmode - Wap2