Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Dereotuyla Marine Edilmiş Ve Pazıyla Sarılmış Somon By: SagittariuS Date: 20 May 2013, 15:00:38
Nelere ihtiyacımız var?

400 gr. somon fileto

250 gr. haşlanmış veya konserve barbunya

8 adet pazı yaprağı

Dereotu

Light soya sosu

Tozşeker

Sızma zeytinyağı

Tuz

Karabiber

 

Nasıl yapıyoruz?

Somon filetoyu küp kesip bir tutam tuz, karabiber, tozşeker, birkaç damla soya sosu ve doğranmış dereotuyla tatlandırıp buzdolabında 1 saat marine edin. Haşlanmış (veya konserve) barbunyayı 50 gr. zeytinyağı ve 30 ml. suyla blender’de çekin. Pazı yapraklarını yumuşatmak için kaynayan suya batırıp çıkartın. Soğuması için yaprakları geniş bir kaba aktarın. Pazı yapraklarını ikiye katlayıp 1 çorba kaşığı somonlu karışımla sarın. Bu şekilde 8 adet pazı yaprağıyla sarılmış somon elde edeceksiniz. Her birini ikiye kesip hazırladığınız barbunyalı sosla servis yapın. İsteğe göre dereotuyla ve krutonla servis yapabilirsiniz.

SiteMap - İmode - Wap2