Arşiv Anasayfa Tüp Bebek
Sayfalar: 1
Tüp Bebek Tedavisinde Başarısızlık Oranı By: SagittariuS Date: 20 May 2013, 21:39:57
Öncelikle tüp bebek tedavisinde olumsuzlukla sonuçlanan tedavi sonrası hangi hastane hangi doktor olursa olsun bu durumdan bütün çalışanlar ve doktorda derinden etkilenir. Çiftler gibi hekimlerde başarılı tedaviler elde etmek için çalışırlar ve her tedavilerinde iyi sonuçlar almayı isterler. Çiflerin tedaviye başlandığı sürüçte belli aralıklarda yapılan gebelik testlerinde çıkan negatif sonuç çiftleri bir hayli yıpratabilir. Tedavi olan çiftlerin maddi manevi zararına sebep olur ve uzmanlar bu durumdan oldukça etkilenir. Aileler sadece kendileri değil doktorlarıyla birlikte bu süreci yaşarlar ve her anda doktorunu büyük bir destekçi olarak yanlarında bulmaları gereklidir. Özellikle doktorlar aile olumlu olumsuz her durumu anlatmalı ve çok büyük bir sıkıntı var ise en başından ailenin çok fazla umuda kapılmasını engellemelidir ki olumsuz sonuçlar olduğunda aileler yıkıma uğramasın.
Bu gibi olumsuzluklarda doğurganlık yükü kadına yüklenmesiyle bu çöküntü kadın açısından çok daha tahrip edici olur. Bu durumda çiftlerin aile ve çevresi tarafından büyük destek ile karşılanmalı ve bu durumda tedavi gören ailelere mümkün olduğunca bu konular açılmamalı ve sürekli sorgulanması ailenin daha çok yıpranmasına neden olur. Tüp bebek tedavisi başarısızlığı kesinlikle dünyanın sonu değildir çiftler tedavi süresince mutlaka psikolojik destek almaları gereklidir bu aşamalarda en doğru yönlendirmeleri aileye iyi bir uzman piskolojik destek ile yardımcı olabilir. Tüp bebek tedavisinde tedavi iki başarısızlıkla sonuçlanır bunlar beklenen başarısızlık ve beklenmeyen başarısızlıklardır.
40 yaşını aşmış çiftlerde anne az sayıda yumurta üretir ve transfer edilen embriyoların kalitesiz olmasıyla çiftlerin tüp bebek tedavisinde başarılı olmamaları beklenen bir başarısızlıktır. Beklenmeyen başarısızlıklar genç çiftlerde yeterli miktarda yumurta ve kaliteli embriyolar olduğu zamanlarda başarısızlıklar oldukça azdır. İlk denemelerde başarısızla sonuçlansa bile kesinlikle umutsuzluğa kapılmamalıdır. Tekrar deneme yapılmalıdır. Beklenmeyen başarısızlıkların sonunda çiftlere düzeltilebilecek bir sorun olduğu %50 oranında çifte neden açıklanabilmektedir. Bu açıklanan sonuçlarda genellikle sorun düzeltilebilen olmaktadır. Bazı durumlarda başarısızlıklar olduğu zaman neden olduğunu doktorlar bulamayabiliyorlar. Bu durumda tekrar deneme yapılmasında bir sakınca olmasa dahi çiftlerin çok fazla umuda kapılmamasını uzmanın söylemesi gereklidir.

SiteMap - İmode - Wap2