Arşiv Anasayfa Soslar, Terbiyeler
Sayfalar: 1
Kabak Sosu By: SagittariuS Date: 21 May 2013, 16:50:56
Nelere ihtiyacımız var?
200 gr. kabak
130 gr. dondurulmuş porcini mantarı
70 gr. tagliatelle makarna
1 diş sarımsak
Nane
Fesleğen
Maydanoz
Biberiye
1 adet kuru soğan
Sızma zeytinyağı
Tuz Karabiber

Nasıl yapıyoruz?
Bir dal biberiyeyi, halka şeklinde kesilmiş soğanı ve yarım diş sarımsağı zeytinyağıyla soteleyin. Küp doğranmış kabakları ekleyip 2 dk. soteleyin.100 gr. su, bir tutam tuz ve karabiber ekleyip 3 dk. daha pişirin. Piştikten sonra biberiyeyi içinden alın. Kalan karışımı 2 çorba kaşığı zeytinyağı, fesleğen ve maydanoz ile blender’dan geçirin. Porcini mantarını küp şeklinde kesip sarımsak, maydanoz, nane, tuz, karabiber ve zeytinyağıyla tavada yüksek ısıda soteleyin. Makarna suyundan 1 kepçe kadarını mantarlara ekleyip pişirin. Makarnayı al dente haşlayın. Soğumuş kabaklı sosu küçük bir kaseye alın. Üzerine tagliatelle makarna ve sotelediğiniz mantarı ekleyin.

SiteMap - İmode - Wap2