Kabak Sosu By: SagittariuS Date: 21 May 2013, 16:50:56 Nelere ihtiyacımız var? 200 gr. kabak 130 gr. dondurulmuş porcini mantarı 70 gr. tagliatelle makarna 1 diş sarımsak Nane Fesleğen Maydanoz Biberiye 1 adet kuru soğan Sızma zeytinyağı Tuz Karabiber
Nasıl yapıyoruz? Bir dal biberiyeyi, halka şeklinde kesilmiş soğanı ve yarım diş sarımsağı zeytinyağıyla soteleyin. Küp doğranmış kabakları ekleyip 2 dk. soteleyin.100 gr. su, bir tutam tuz ve karabiber ekleyip 3 dk. daha pişirin. Piştikten sonra biberiyeyi içinden alın. Kalan karışımı 2 çorba kaşığı zeytinyağı, fesleğen ve maydanoz ile blender’dan geçirin. Porcini mantarını küp şeklinde kesip sarımsak, maydanoz, nane, tuz, karabiber ve zeytinyağıyla tavada yüksek ısıda soteleyin. Makarna suyundan 1 kepçe kadarını mantarlara ekleyip pişirin. Makarnayı al dente haşlayın. Soğumuş kabaklı sosu küçük bir kaseye alın. Üzerine tagliatelle makarna ve sotelediğiniz mantarı ekleyin.