Arşiv Anasayfa Soslar, Terbiyeler
Sayfalar: 1
Beyaz Sos By: SagittariuS Date: 21 May 2013, 16:57:47
Nelere ihtiyacımız var?
50 gr. margarin
3 çorba kaşığı un (3 dolu kaşık)
500 gr. et suyu
Çok az tuz ve karabiber

Nasıl yapıyoruz?
Margarini kısık ateşte eritip, cızırdamaya başlayınca azar azar un ilave edin. Unu, yağ ile birlikte renk değiştirmesine fırsat vermeden, kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun. Kavurmayı yeterli gördüğünüz andan itibaren, azar azar süt ilave edin. Devamlı karıştırın ara vermeyin. Önceleri macun gibi olan beşamel sos, et suyunu ilave ettikçe sos haline gelecektir. Topaklanırsa blenderdan geçirin.


SiteMap - İmode - Wap2