Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Levrek Ograten Ve Karamelize Kırmızı Soğan By: SagittariuS Date: 23 May 2013, 16:18:13
4 kişilik

Malmzemeler:

    640 gr. levrek
    450 gr. patates
    4 adet kırmızı soğan
    2 adet yumurta sarısı
    1 adet portakal
    Rendelenmiş parmesan peyniri
    Maydanoz
    Muskat cevizi
    Un
    Defneyaprağı
    Esmer tozşeker
    Frenksoğanı
    Sızma zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber

 

Yapılışı:

 Kaynayan tuzlu suda patatesleri 40 dk. haşlayın. (Zaman kazanmak için düdüklü tencere kullanabilirsiniz.)

Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyduktan sonra bir kapta ezerek püre kıvamına getirin. İçine yumurta sarıları, 1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz, bir tutam tuz, karabiber, 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri ve bir tutam muskat cevizi ekleyin. Karışımı iyice karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edin.

Krema sıkma torbasına doldurduktan sonra 0,5 cm. ’lik duy takıp sıkmaya hazır halde bekletin.

Soğanları doğrayıp yapışmaz yüzeyli tavada 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve defneyaprağıyla soteleyin. 3 dk. sonra ocağın altını kısın. 4 çorba kaşığı esmer tozşeker, bir tutam tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 3-4 dk. pişirin.

Servis tabağına 2 adet levrek dizip frenksoğanı ile süsledikten sonra karamelize soğanla servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2