Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Gelincik Otu Böreği By: imge34 Date: 22 July 2013, 18:46:23
Malzemeler

5 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt

İç harcı için

500 gr gelincikotu
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak,2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
100 gr rendelenmiş kaşar ya da lor
Arzuya göre 1 çay kaşığı salça

Hazırlanışı

İçini hazırlamak için tavaya yağı koyup, soğanları küçük doğrayarak kavurun. Havuçları rendeleyip ekleyin ve kavurmaya devam edin, sarımsak ve salça ekleyin, en son olarak ince doğranmış otları, tuzu ve karabiberi ekleyerek 1 dakika kavurun.

Soğuduktan sonra kaşar rendesi ya da loru ekleyin ve karıştırın.

Böreğin sıvı harcı için süt, yağ ve yoğurdu karıştırın.

Yufkayı ikiye bölerek yarım ay şeklinde tezgaha yayın, sıvı harçtan 2 kaşık alarak yufkanın her yerine değecek şekilde gezdirin. Daha sonra bir ucundan kıvırarak sarın. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra tepsiye dizin. 170 C fırında pişirin.

Afiyet Olsun

Ynt: Gelincik Otu Böreği By: ozl55 Date: 25 July 2013, 00:53:10
hemen deniyecam
Ynt: Gelincik Otu Böreği By: master mind Date: 22 February 2014, 04:18:48
teşekkürler.
Ynt: Gelincik Otu Böreği By: güldesteM Date: 29 April 2014, 21:27:38
teşekkürler

SiteMap - İmode - Wap2