Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Kremalı Ispanaklı Çorba By: imge34 Date: 22 July 2013, 19:08:36


Malzemeler:
1315kalori
600 gr ayıklanmış ıspanak
1 büyük soğan
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
500 ml et suyu
Tuz, karabiber
200 gr süt kreması
2 yumurta sarısı


Hazırlama Süresi 25 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
1 Porsiyon 1315 kalori
4 kişilik

Nasıl Hazırlanır:
1) Ispanağı irice doğrayın. Soğan ve sarmısağı küçük küpler halinde doğrayın.
2) Bir tencerede tereyağını eritin. Soğan ve sarmısağı yağda kavurun. Karışıma bir miktar su ile ıspanağı ve et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
3) 100 gr kremayı çırpıp bir kenarda bekletin. Kalan süt kremasını yumurta sarılarını ilave edip çırpın.
4) Tenceredeki karışımı ince bir süzgeçten geçirin. Çorbayı bir kez daha kaynatın ve ocaktan alın. Yumurta ve kremalı karışımı ekleyin. Bu sırada çorbanın kaynamıyor olması önemli, aksi halde yumurta sarısı katılaşır. Son olarak ayırdığınız kremayı çorbaya karıştırın. Dilerseniz üzerine ay çekirdekleri serpip hemen servis edin.
Ispanak; Donmuş mu, taze mi?
Donmuş ıspanağın en büyük avantajı, tabi ki bir hayli zahmetli olan temizleme derdinin olmaması. Bunun dışında donmuş ıspanak, toplandıktan hemen sonra dondurulduğu için çok daha fazla besin maddesi ihtiva ediyor. Taze ıspanak ışık ve sıcaktan dolayı çok çabuk vitamin kaybediyor

AFİYET OLSUN...


SiteMap - İmode - Wap2