Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Közlenmiş Karnabahar Çorbası By: imge34 Date: 03 September 2013, 21:50:29


Malzemeler

1 büyük boy karnabahar
2 adet kuru soğan soyulmuş ve irice doğranmış
3 diş sarımsak soyulmuş
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı tavuk suyu
4 yemek kasigi zeytinyağı
1 defne yaprağı

3 su bardağı süt
Tuz

Çorbanın tarifi

190 C fırını hazır tutun. Karnabaharı parçalara bölün. Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları soğan ve sarımsakları koyun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın.

Karnabaharları fırında yarım saat pişirin. Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Bir de defne yaprağı koyun. Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin. Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin. 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin.


SiteMap - İmode - Wap2