Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Peynirli Poğaça By: Mavi_Kiyamet Date: 07 May 2010, 16:23:07
Peynirli Poğaça

Malzemeler:
- yarım paket margarin
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
- alabildiğine un
- üzeri için çörekotu

Hazırlanışı:

Margarin, sıvıyağ, yoğurt, tuz, karbonat, un ve yumurta akını derin bir kapta karıştırarak yoğurun. Hamurun üzerine nemli bez örtüp, 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ayrı bir kabın içine maydanozları doğrayın ve beyaz peyniri ilave edin. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kaparıp, açın. İçlerine peynirli karışımdan yerleştirip, ikiye katlayın.Fırın tepsisini yağlayıp poğaçaları aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin.


SiteMap - İmode - Wap2