Arşiv Anasayfa Bisküvi - Kurabiye
Sayfalar: 1
Süt Dilimi By: SagittariuS Date: 13 January 2014, 19:54:28

  ( Süt Dilimi )

    Malzemeler :

    Keki için :
    3 tane yumurta
    1.5 su bardağı pudra şekeri
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    2 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağı un

    Kremasi icin :

    400 gr krema (minik paketlerde 200 gr olarak 2 kutu)

    2 paket kremsanti

    1.5 yemek kasigi bal

    bir iki damla limon suyu



    Yapilisi :

    Ilk önce kekimizin malzemelerinden baslayalim Dostlar.Yumurtalar ile pudra sekerini yaklasik bes dakika kadar mikserle cirpalim.Sonra icine sirasi ile diger malzemeleri katip cirpmaya devam edelim.Kek malzememizi ben iki ayni büyüklükteki tepsiye bölüstürdüm.Tabi tepsinin altina yagli kagit koymayi unutmayalim.yagli kagit serilmis tepsilerimize kek hamurunu dökdükten sonra spatula ile hamuru tepsinin her tarafina esit sartlarda dagitip düzleyelim.Kekimizi 225 dereceli firina verip toplam 10 dk firinda bekletelim.ama ben yedinci dakikasinda firinin kapagini acip icerdeki buhari disari verip kapagi kapattip.bu sekilde kekteki kabarmalar iniyor ve kek düz bir sekil aliyor.sonra geri kalan üc dakika daha firinda bekletip cikartiyorum kekimizi.Kekimizin üzerinin düz ve ince olabilmesi icin ikinci kural ise keki firindan cikarir cikarmaz ayri bir yagli kagidin üzerine ters cevirmek.ama sakin üzerindeki yagli kagidi cikarmayin.sonra elinizle kekin üzerini düzler gibi hafif dokunuslar yapin.kekimiz bu sekilde düz ve ince bir hal alicaktir.diger tepsideki kekimizide ayni sekilde pisirip ters cevirelim ve sogumalarini bekleyelim.keklerimiz sogurken biz ic kremasini hazirlayalim.

    Krema,kremsantiler,bal ve lomin suyunu bir kaba alip mikserle iyice cirpalim.Katilasana kadar cirpalim hazir hale gelen kremamizi dolabta bir saat kadar bekletelim.Bu sayede keklerimizde iyice sogumus olucak.

    Keklerimizi tekrar cevirelim ve üzerine kremamizi sürelim.Diger keki ben altindaki yagli kagidi cikarmadan dikkatlice kremali kekin üzerine yerlestirdim.Bu sekil daha kolay oluyor cünkü.sonra yagli kagidin üzerinden yine elimizle hafifce bastirarak kremanin kek ile yapismasini saglayalim.Derken yagli kagidi kekin üzerinden dikkatlice cekerek cikartalim.

    Tepsideki kekimizi iki saat buzdolabinda veya benim gibi balkonda yani soguk havada bekletin.Sonra kekimizi iceri alip kenarlarindan resimdeki gibi incecik keserek ince yerlerini ayiralim keki düzgün bir hale getirelim.derken bu sefer süt dilimi inceliginde ve boyunda dilimlere keserek son islemi yapalim.Bu islem sirasinda kalin bir cetvel kullanabilirisniz benim gibi.Kesilmis hazir hale gelen Süt dilimlerini tabaga yerlestirip servis yapabilirsiniz.


Ynt: Süt Dilimi By: imge34 Date: 13 January 2014, 20:56:26
Güzel görünüyor Ama tatlı yiyemiyorum teşekkür ederim..
Ynt: Süt Dilimi By: çıtçıt Date: 17 January 2014, 15:18:10
süper yaaa kinder pingui'ye benziyor bu Gülümseme
Ynt: Süt Dilimi By: nehren1 Date: 03 February 2014, 18:42:30
tesekkurler sayenızde sureklı markete kosmaktan kurtulduk Gülümseme

SiteMap - İmode - Wap2