Arşiv Anasayfa Yemek ve Tatlı Tarifleri
Sayfalar: 1
Ispanyol Usulü Çıtır Karnabahar By: SagittariuS Date: 16 January 2014, 13:51:40
karnabahar tarifleri, İspanyol Usulü Çıtır Karnabahar, karnabahar yemeği, karnabahar kızartması, karnabahar çorbası , karnabahardaki vitaminler, karnabahar püresi   

Lezzetli bir başlangıç yemeği veya meze olarak da sunabilirsiniz…

4 kişilik

Malzemeler:

    ½ küçük çiçeklere ayrılmış karnıbahar
    2 çorba kaşığı nohut unu
    1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
    Sıvı yağ (kızartmak için)
    1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
    1 tatlı kaşığı kapari (20 dakika soğuk suda bekletilip suyu iyice süzülüp kıyılmış)
    1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
    Tuz ve karabiber

 

Yapılışı:

Karnıbaharları tuzlu kaynamış suda hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sicakken suzun ve hemen hemen daha once bir kabın içinde karistirmis oldugunuz un, tatlı kırmızı biber, tuz ve karabiberle karıştırın

Kızartma tenceresinde yağı 190C ye getirip karnıbaharları altın sarısı olana kadar kızartın. Kızarmış karnıbaharları kağıt havluya alıp yağını süzdürün.

Üzerine sirke serpiştirip, kapari ve maydonoz ile servis edebilirsiniz.

 

Not:

Eger nohut unu bulamazsanız normal beyaz un da kullanabilirsiniz fakat nohut unu bu tarife farklı bir lezzet katıyor.

SiteMap - İmode - Wap2