Arşiv Anasayfa Hoşaflar, Kompostolar
Sayfalar: 1
Cevizli Susamlı Kuru Vişne Hoşafı By: SagittariuS Date: 22 January 2014, 19:55:29
 Cevizli Susamlı Kuru Vişne Hoşafı Tarifi - Cevizli Susamlı Kuru Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır - Cevizli Susamlı Kuru Vişne Hoşafı Malzemeleri



MALZEME:
-1 kâse kuru vişne
-3 su bardağı su
-1 su bardağı şeker
-1 çay bardağı susam
-1 çay bardağı ceviz

YAPILIŞI:

Kuru vişneleri akşamdan ıslattıN. Sabaha suya koyup şekerle birlikte kaynattın. Bir yandan susamlanmı bir tavada güzelce kavurun. Kavrulmuş susam şahane kokuyor. Susamlarımı robottan geçirin. Aslında bu iş bakır havanda pek güzel yapılır. Cevizleriaz iri kalacak şekilde kıyalım.

Vişnelerim artık pişip, hoşaf kıvamına gelince, ocaktan aldım, soğumaya bıraktım. Servis ederken üzerine susam ve ceviz serptim. Unutmadan, kavrulup dövülmüş susam, içinde incir olan bütün hoşaflara çok lezzet katıyor.

SiteMap - İmode - Wap2