Tarçınlı Erik Hoşafı By: SagittariuS Date: 22 January 2014, 20:18:04 Tarçınlı Erik Hoşafı Tarifi - Tarçınlı Erik Hoşafı Nasıl Yapılır - Tarçınlı Erik Hoşafı Malzemeleri
Malzemeler:
1 kilo tatlı kırmızı erik 1 parça taze zencefil (zeytin büyüklüğünde) 1-2 parça çubuk tarçın 2 adet karanfil 1 su bardağı toz şeker su
Yapılışı:
1- Erikleri ovalayarak yıkayın ve geniş bir tencereye alarak, üzerini 5 parmak geçecek kadar su ekleyin. 2- Zencefili soyup 2-3 parçaya ayırarak tencereye atın. 3- Son olarak tarçın, karanfil ve şekeri ekleyerek kaynatın. 4- Eriklerin kabukları parçalanıp yumuşadığında tencereyi ocaktan alın. Şerbetiniz soğuyunca süzgeçten geçirin. Bütün kalan erikleri kaşıkla ya da elinizle ezin. 5- Şişelere doldurun ve buzdolaYnt: Tarçınlı Erik Hoşafı By: the rev Date: 21 May 2014, 00:52:09 Umarım yapabilirim sağolun