Arşiv Anasayfa Yemek ve Tatlı Tarifleri
Sayfalar: 1
Çerkes Mantısı By: imge34 Date: 09 February 2014, 14:27:57


Malzemeler


• Hamuru için:
500 gram un
Yarım çay bardağı su
Tuz

İçi için:
500 gram kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz, karabiber

Çorbası için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1’er çay kaşığı kekik ve nane
3 diş dövülmüş sarmısak


Çerkes Mantısı Yapılışı


UN, su ve tuzu bir kaba alarak iyice yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Diğer taraftan iç harcı için sıvıyağı bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Tencereye kıymayı ilave edin ve suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış maydanoz, limon suyu, nane, karabiber, toz kırmızıbiber ve tuz ilave ettikten sonra bir-iki çevirip ocaktan alın. Dinlenen hamuru çok ince olmayacak şekilde açın. Daha sonra su bardağı ağzıyla kesin. Hamurların ortasına aldığı kadar harç koyun. Hamurun iki ucunu ortada toplayın. Baş parmağınızla işaret parmağınızı karşılıklı getirerek bir baş parmağınızı bir işaret parmağınızı sıkarak hamuru bükün. Balık sırtı ya da başak gibi şekil verin. Daha sonra tuzlu suda haşlayın ve delikli bir kepçe ile süzerek tencereden alın. Tenceredeki haşlama suyunu sos yapmak için başka bir kaba aktarın. Çerkeslerin çorba olarak tabir ettikleri karışımı hazırlamak için tereyağı, sıvıyağ, salça, kekik ve naneyi tavaya alın. Karıştırarak birkaç dakika pişirin ve sos haline getirin. Hazırladığınız sostan 1 tatlı kaşığı alarak haşlama suyuna ekleyin. Üzerine sarmısağı da ilave edin. Kaşığınıza aldığınız bir adet mantıyı çorbaya batırıp ısırın. Daha sonra tekrar batırarak yiyin.


SiteMap - İmode - Wap2