Arşiv Anasayfa Kalp ve Damar Hastalıkları
Sayfalar: 1
Kalp Hastalıklarında Yeni Yaklaşımlar Gelişiyor By: imge34 Date: 14 December 2014, 23:04:45


 Liv Hospital tarafından, 'İleri Kardiyovasküler Çözümler 2014' başlığıyla düzenlenen uluslararası bir sempozyumda uzmanlar ve halk için ayrı oturumlar gerçekleştirildi.

Halka açık oturumda toplumun kalp sağlığı ele alındı.

Tıkalı damara eriyen stent gelecek vaat ediyor

Liv Hospital Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu, kalpteki tıkalı damara son yıllarda uygulan, Eriyen stentler hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu “Kalp krizinde teknolojik olarak ileri bir noktadayız. Enfarktüs hastalara doğru zamanda müdahale edildiğinde ileri tekniklerle pıhtı yok edilebiliyor. Çok damar hastaları artık çaresiz değil. Bu hastalara ileri görüntüleme yöntemleri kullanılarak, tedavinin mükemmelleştirilmesi sağlanıyor. Eskiden ameliyatla tedavi olan hastalar artık stentle tedavi ediliyor. Son yıllarda yapılan çalışmalarda eriyen stent konusunda olumlu sonuçlar elde ediliyor. Dolayısıyla eriyen stentler, tıkalı kalp damarını açmak konusunda. Klasik stentlere göre gelecek vaat ediyor”dedi.

Toplumun %2 sin de kalp ritm bozukluğu var

Toplumun %2’sinde atrial fibrilasyon ritim bozukluğu olduğuna dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Enis Oğuz, “Bu ritim bozukluğu için yüksek bir oran. Ritm bozukluğu genelde sessiz oluyor, farkına varılmayabiliyor ve ileri yaşlarda görülüyor. İnmelerin, felçlerin en sık sebeplerinden biri sessizce gelen kalp ritim bozuklukları. Eğer bu durum önceden fark edilirse kan sulandırıcı ilaçlar ile inme riski azaltılabiliyor. Kalp ritim bozukluğunun anlaşılması için de yılda bir kardiyoloji kontrolü gerekli” dedi.

Robotik baypas ile hasta günlük hayata çok daha çabuk dönüyor

Son yıllarda yapılan baypas ameliyatlarında artık robotik baypas seçeneği çok önemli bir yer tutuyor. Liv Hospital Kalp Damar Cerrahisi Doç. Dr. Ahmet Özkara, robotik baypas vakalarının, klasik baypas a göre, kısa sürede sağlına kavuştuğuna dikkat çekiyor. Doç. Dr. Ahmet Özkara “Kalbin üzerideki en önemli damar olan göğüs atar damarını kullanarak robotik bypass yapılıyor. Klasik bypass ameliyatındaki gibi göğüs bölgesi açılmadan ve kalbi durdurulmadan gerçekleştirdiğimiz için hasta konforu çok yüksek. Hasta çok daha erken normal yaşantısına dönüyor ve daha hızlı iyileşiyor. Gerek robotik gerekse meme altından yapılan kesilerle hastada daha az travma oluşuyor. Bu teknoloji son yıllarda ciddi anlamda artış gösterdi. Yine aort kapak tamirlerinde de son yıllarda yeni cerrahi tetkiklerle birlikte başarılı sonuçlar alınıyor. Aort kapak tamirlerinde protez koymadan kapağın kendi dokusunu koruyarak başarılı sonuçlar alınıyor. Hastaya daha az ilaç vererek birçok risk bertaraf ediliyor”dedi.


SiteMap - İmode - Wap2