Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Peynirli Topak By: Mavi_Kiyamet Date: 05 May 2010, 22:43:19
MALZEMELER

250 gr margarin(eritilmemis)
1 su bardagi sut
1 çay kasigi limon suyu
1 çay kasigi karbonat
1 yemek kasigi(silme) tuz
4,5 su bardagi un
iç için:
Beyaz peynir

YAPILIŞ TARİFİ

Margarin,sut,limon suyu,tuz,karbonat bir kaba alinir ve karistirilir.Un ilave
edilir ve yogrulur.Elinizi birakan bir hamur elde edeceksiniz.(unu yavas
yavas ekleyin belki fazla gelebilir belkide az gelebilir ilave
yapabilirsiniz)Yogrulan hamurun uzerine nemli bez ortup bir gece
buzdolabinda bekletelim.Bekleyen hamurdan iri ceviz buyuklugunde
parcalar koparim elimizde acip içine peynir koyup yuvarlayalim.butun
hamuru bu sekilde yapalim.Unlanmis tepsiye kuçuk toplari dizelim(uzerine
bastirmayalim)Uzerlerine yumurta sarisi surup 180 derecede pismeye
birakalim.Firindan alinan peynirli topaklari soguyunca servis
yapalim.
Ynt: Peynirli Topak By: SmBRN Date: 17 November 2010, 11:00:38
Emeğine Sağlık, Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2