Arşiv Anasayfa Kekler - Pastalar
Sayfalar: 1
Kum Kek By: SmBRN Date: 05 May 2010, 17:43:37

Malzemeler:
4 yumurta,
2 su bardağı toz şeker,
1 paket erimiş margarin,
1 paket kabartma tozu.
2,5 su bardağı un..
orta boy ölçüde yuvarlak kek kalıbı,
istenirse iri dövülmüş ceviz.

Yapilisi:
oda sıcaklığındaki yumurtalar şekerle birlikte 10 dakika çırpılır.Eritilip soğumuş margarin eklenir.Un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.Arzuya bağlı istenirse ceviz eklenip yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülür.175 derecelik bir ısıda,45 dk pişer.

Servis Önerileri:
Fırından çıktığında pudra şekeri ile kaplanabilir.

Püf noktalri:
175 derecelik bir ısıda,45 dakida pişer.Bu kekin dayanma süresi uzundur,kolay bayatlamaz ve ağızda erir.

Ynt: Kum Kek By: VampireDiaries Date: 05 September 2011, 19:28:18
Teşekkürler

SiteMap - İmode - Wap2