Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Etli Milyöf By: Mavi_Kiyamet Date: 05 May 2010, 23:08:08
Malzemeler:

1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
1/2 Kg Kuşbaşı Et
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
12 Adet Milföy Hamuru
1 Adet Yumurta Sarısı
Tuz

Hazırlanışı:

Bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağı koyun. 1 Adet soğanı yemeklik doğrayın. Yağın içinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. İçine yarım kg. kuşbaşı eti atıp, kavurun. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etleri kendi suyuyla pişirin. 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karabiber ve yeterli miktarda tuzu ilave edin. Etler iyice pişince bir kenarda soğumaya bırakın.

Milföylerin birine bardakla yuvarlak şekil verin. İkinci milföye simit şekli verip birinci milföyün üzerine koyun. En üste de bir fırça yardımıyle yumurta sarısı sürüp önceden
Ynt: Etli Milyöf By: SmBRN Date: 17 November 2010, 11:01:45
Emeğine Sağlık, Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2